1 yıl dolmadan eş durumu tayini olur mu?
EŞ STATÜSÜNÜN BİR YIL ÖNCE BELİRLENMESİ Yasal bir evlilikte, kişiler eş statülerine göre atama başvurusunda bulunabilirler. Atama başvurusu sırasında resmi bir evlilik yapmış olmaları yeterlidir.
Aday memur tayin isteyebilir mi?
Memurluk sırasında atama talebinde bulunulabilir mi? Devlet Memurları Kanunu’nun 54/2 maddesine göre memur adayları memurluk başvurusu sırasında başka kurumlara nakil edilemez.
Atanınca tayin isteyebilir mi?
“Sağlık, aile ve can güvenliği nedenleriyle mazeretlerinin belgelendirilmesi halinde memur, talep edilmesi halinde görev bölgelerinde ve/veya görev alanlarında zorunlu çalışma sürelerini tamamlamadan naklen atanabilir.”
4 sene dolmadan tayin olur mu?
– 652 sayılı Kanunun ek 4 üncü maddesi kapsamında görev yapan sözleşmeli öğretmenler, – 663 sayılı KHK’nin 45/A maddesi kapsamında görev yapan sözleşmeli sağlık personeli, 4 yıllık sürenin tamamlanması beklenmeksizin yukarıdaki hükümlere göre atanma haklarını kullanabileceklerdir.
Eş durumunda 3 yıl şartı var mı?
Düzenlemeden önce üç yıl sürekli çalışma şartı aranıyordu ancak artık bu şart kaldırıldı. İki eş aynı işyerinde çalışıyorsa, hizmet ihtiyacının daha fazla olduğu pozisyonlara atanacaklar.
Kadrolu memur ne zaman tayin isteyebilir?
Memurların işe başvurmak için mevcut konumlarında zorunlu çalışma süresini tamamlamaları gerekir. Bu aşamada sözleşmeli personel için daimi kadroya geçiş şarttır. Daimi istihdama atandıktan sonra en az bir yıllık bir istihdam süresini tamamlamak zorunludur. Başka bir deyişle, işe alınmaya hak kazanmak için 3+1 yıllık çalışma gereklidir.
Memur ilk atandığı yerde kaç yıl kalır?
Bu personel, can güvenliği ve sağlık sebepleri dışında üç yıl süreyle başka bir yere nakledilemez. Göreve atananlar en az bir yıl daha aynı yerde kalırlar.
İlk defa atanan memur kaç gün içinde göreve başlar?
(a) Aynı yerdeki bir göreve atanan kişi, atama kararının kendisine tebliğ edildiği tarihi belirtmek zorundadır. (b) Başka bir göreve atanan kişi, atama kararının kendisine tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içinde o yere nakledilir ve ertesi iş gününde göreve başlar.
15 gün mehil müddeti ne zaman başlar?
Şehir içi nakillerde çalışan, ayrılış gününde veya ertesi gün işe başlar. Şehirlerarası nakillerde ise fesih tarihinden itibaren 15 günlük ek süre sonunda işe başlama süreci başlar.
İl dışı tayin için 3 yıl şartı var mı?
a) Başvuru sırasında çalışılan alanın atanmak istenen alana uygun olması, b) Başvurunun son günü itibarıyla bakanlık adaylığı dâhil en az üç yıl öğretmen olarak çalışmış olması.
Tayini çıkan memur gitmezse ne olur?
Devlet Memurları Kanunu’nun 94. maddesi kamu görevinden genel istifayı düzenlemektedir: “Bir kimse, sözleşmeyi tamamlamadan veya makamlarca kabul edilen bir mazereti göstermeden görevinden ayrılırsa ve bu istifa kesintisiz on gün sürerse istifa başvurusunda bulunulması gerekir.” Bu durum yazılı başvuruya gerek kalmaksızın gerçekleşmiş sayılır.”
Sözleşmeli memur nasıl tayin isteyebilir?
Sözleşmeli personel, kamu kurum ve kuruluşlarında bir yıllık süre için sözleşmeli olarak kamu görevini yürüten kişilerdir. Bu durumlar; becayiş, eş durumu, sağlık, şehit eş, hayat güvencesi, eşin ölümü ve nihayet talep üzerine atanmadır.
Kadro aldıktan sonra tayin isteyebilir mi?
Bu alanda çalışanlar, memur olduktan sonra aynı görevde bir yıl çalışmışlarsa atama hakkı elde edebiliyor. 458 bin 615 sözleşmeli personel; terfi, unvan değişikliği, memuriyet güvencesi ve atama imkânları gibi haklara sahip. Kadroya geçişler isteğe bağlı.
2024 memur tayinleri ne zaman yapılacak?
Buna göre, iller arası isteğe bağlı öğretmen yer değiştirmeleri 13-20 Mayıs tarihleri arasında, iller arası isteğe bağlı yer değiştirmeleri ise 3-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Çakılı kadro nedir?
Daimi bir pozisyon, hizmetinize başladığınız başka bir yere transfer edilemeyeceğiniz ve orada sıkışıp kalacağınız bir kamu hizmeti pozisyonudur. En temel düzeyde, belediyeler ve üniversitelerin daimi personeli vardır, ancak bunun ötesinde daimi personeli olan birçok kurum vardır. Bir örnek ulusal saraylardır.
Eş durumu tayini için kaç gün sigortalı olmak gerekir?
Eş olarak atanma hakkı sadece memur çiftleri için geçerli değildir. Şart kaldırıldı ve artık eşleri memur olmayanlar bile “eş olarak atanma” başvurusunda bulunabiliyor. Ancak bu durumdaki kişiler için son iki yılda en az 360 gün prim borcu olması gerekiyor. Aile birliğini korumak için memurların eş olarak atanma hakkı var.
Yeni atanan öğretmen kaç yıl sonra eş durumu tayini yapabilir?
Makalede, aile birliği bahanesiyle öğretmenlerin eş olarak atanması açıklanıyor. “Sağlık veya ailevi nedenlerle zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenen öğretmenler, çalıştıkları eğitim kurumunda en az üç yıl çalışmış olmaları koşuluyla il içinde nakil talebinde bulunabilirler.”
Sözleşmeli personel eş durumu tayini nasıl olur?
Sözleşmeli personelin aile birliği temelinde yer değişikliği talebinde bulunabilmesi için en az 1 (bir) yıl fiilen çalışmış olması ve talep edilen yerde aynı unvan ve niteliklere sahip boş bir kadronun bulunması gerekmektedir. Boş kadro bulunmaması halinde yerleştirme talebi hiçbir şekilde karşılanmayacaktır.
Eş durumu özel sektör kaç yıl?
Özel sektörde çalışan eşin, ikamet ettiği ilde dört yıl boyunca 720 gün sosyal güvenlik primi ödemiş olması ve atama talebiniz sırasında hala çalışıyor olması gerekmektedir. 720 günlük primler dört yıl içinde kesilebilir ve kişi aynı il içerisinde iş değiştirebilir.